Tips

Een tipje van de sluier of goed bedoelde adviezen!

ABD Bedrijfsdiensten blijft allert op allerlei tips waarmee zij u van dienst kan zijn, en voor u geheel kostenloos!

Tip: kijk regelmatig op deze site!

Voor het aanvragen van een offerte of anderszins klik op: formulier!

Klustips

Boodschappenlijst

Materiaal:

       Veiligheidsbril

       Oorbescherming

       Gelaatsbescherming

       Beschermende arm- en beenstukken

       Beschermende kledij

       Veiligheidsschoenen

       Veiligheidshandschoenen (afgestemd op de klus)

       Veiligheidshelm

Stap 1: klus voorbereiden

-Overloop de klus in gedachten, zodat je weet welke gereedschappen je nodig zal hebben. Dit is om halverwege de klus niet met geÔmproviseerde gereedschappen te moeten werken.

- Ga je machines huren (schuurmachine, minigraafmachine, sleuvenfrees...), laat je dan vooraf goed informeren in de verhuurzaak. Vergeet niet de nodige beschermingsmiddelen die bij een machine horen ook te huren.

- Bij elektriciteitswerken bestaat een goede voorbereiding altijd in het afsluiten van de stroomkringen waaraan je gaat werken. Controleer achteraf voor alle zekerheid met een spanningszoeker.

Stap 2: juiste gereedschap gebruiken

- Alleen met het juiste gereedschap kan je veilig werken.

- Controleer vooraf de kwaliteit van het gereedschap. Vervang botte messen en versleten zagen onmiddellijk, slijp ze terug scherp of laat ze slijpen.

- Als je elektrische gereedschappen gebruikt, moeten deze CE-gekeurd zijn.

- Neem extra veiligheidsmaatregelen als je met een cirkelzaag of een kettingzaag aan de slag gaat.

- Neem bij meer geavanceerde gereedschappen altijd goed de gebruiksaanwijzing door.

Stap 3: Juiste kledij dragen

- Afhankelijk van de klus, heb je verschillende beschermende kledingstukken nodig.

- Voer je bewerkingen uit waarbij stukjes materiaal vrijkomen, draag dan een veiligheidsbril.

- Ga je met agressieve chemische producten aan de slag, draag dan behalve oogbescherming ook geschikte handschoenen en indien nodig beschermende schoenen en een pak.

- Als je langdurig werkt met zware zaagmachines, zoals een kettingzaag, is het aangewezen om extra arm- en beenstukken te gebruiken. Die beperken de gevolgen in geval er toch iets mis zou lopen.

- Er bestaan speciale werkbroeken die als ze in contact komen met een zaagblad, zo uitrafelen dat de verwondingen zo beperkt mogelijk blijven.

- Maak er een gewoonte van om bij elke klus veiligheidsschoenen te dragen.

- Blijf geconcentreerd. Ook als je handelingen veelvuldig moet herhalen.  Pauzeer regelmatig om de sleur te doorbreken en even je zinnen te verzetten.

Let op!

Gebruik op eigen risico!

De tips en trucs zijn verzameld via vakbladen, internet en uit eigen ervaringen. ABD Bedrijfsdiensten draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitwerking van de tips en trucs en kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Lees aanwezige labels en gebruiksaanwijzingen goed door en volg deze op. Raadpleeg bij twijfel de fabrikant of een professioneel schoonmaakbedrijf (disclaimer website).

 

 

ABD bedrijfsdiensten en dienstverlening is gevestigd in Alphen aan den Rijn of ook wel Alphen. Ze is betrouwbaar in beheer ruimtes, congierges, onderhoud (brand) alarminstallaties, brandmeldinstallatie, beveiliging, gevelreiniging, glazenwassen, glasbewassing, kauwgom verwijdering, spinnen bestrijding, schoonmaak, zonnepaneel, zonpaneel, reiniging, unger, glasschraper, doeken, telescoopsteel, muur, plavond, vloeronderhoud, buitenreiniging, sanitair, en nog veel meer!

ABD Bedrijfsdiensten bv
Saffierstraat 4
2403 XV Alphen aan den Rijn

Telefoon: 0172 24 13 59
Fax: 0172 24 13 92
E-mail: info(at)abdbedrijfsdiensten.nl

ABD Bedrijfsdiensten bv 2015 ©